Bazna obuka za nadogradnju trepavica - Rad studenta sa bazne obuke za nodogradju trepavica - tehnika 1 na 1

Rad studenta sa bazne obuke za nadogradnju trepavica

Kome je namenjena bazna obuka za trepavice

Bazna obuka za nadogradnju trepavica koju zovemo i obuka 1 na 1, je prvi korak ka izgradnji karijere u svetu lash industrije. Za ovu edukaciju nije potrebno nikakvo predznanje ili iskustvo.  Namenjena je svima koji žele da započnu novu karijeru ili da u svoje salone uvrste u ponudu i ovu divnu uslugu sa kojom će klijenti biti očarani.

Cena i trajanja i bazne obuke za nadogradnju trepavica

Cena individualne bazne obuke za nadogradnju trepavica je 200e i traje jedan dan , 7 sati po programu. Ali trajanje nije striktno ograničeno na 7 sati i zavisno od potreba polaznika ostaje se i duže, jer je cilj obuke preći celo gradivo i pojasniti sve korake do najsitnijih detalja, kao i praktični rad na modelu.

Zbog kvaliteta prenošenja i usvajanja znanja i ova, kao i sve moje obuke su individualnog tipa. To znači da je svo vreme trajanja posvećeno samo jednom studentu i pruža priliku za kvalitetnije učenje, fokusiranje i prilagodjavanje na individulane potrebe što doprinosi efikasnijem ličnom razvoju. 

Šta ćete naučiti na obuci

Prvo i osnovno što ćete naučiti je da ni jedan posao u beauty industriji nije igra, već su to vrlo ozbiljne profesije koje, pored toga što ulepšavaju ljude širom sveta, imaju za zadatak da brinu i o njihovom zdravlju! Neka vam to uvek bude na pameti, da je zdravlje svakog našeg klijenta u našim rukama i da trebamo savesno i svesno da pristupamo i obavaljamo posao!  

 Kao i svaka profesija u kojoj želiš da napreduješ i budeš uspešan i ova zahteva puno učenja, vežbanja, vremena, žrtve, odricanja, novca.. Nema preskakanja nivoa i dolaska na tron preko noći.

Program obuke je napravljen tako da se predje kompletno osnovno gradivo, kako bi polaznik bio osposobljen za samostalan rad. Obuka sadrzi teorijski i praktični deo, odnosno rad na modelu. S obzirom da su obuke individualne, sav fokus je samo na Vama, pa gradivo prolazimo polako i detaljno, kako biste ispratili i naučili svaki korak do detalja.

 Važno je napomenuti da svaki student koji završi, bilo koju od mojih obuka, dobija podršku u daljem radu. To znači da ćemo ostati u kontaktu, kako bih vam ja ocenjivala radove koje mi budete slali nakon završene obuke, odgovarala na pitanja koja imaju veze sa tehnikom, materijalima i svime sto smo prošli na edukaciji.

Obuka za nadogradnju trepavica - individualna obuka Student koji uči praktični deo obuke za nadogradnju trepavica - rad na modelu.

Teorijski deo

 • Zaštita lash tehničara – pravilno sedenje, alergije, održavanje i dezinfikovanje radnog prostora
 • Pravilno održavanje instrumenata za rad – dezinfekcija i sterilizacija 
 • Građa i funkcija oka
 • Alergije, osetljivost i bolesti oka
 • Struktura dlake i faze rasta trepavica
 • Lepak – sastav, alergije, ponašanje lepka u uslovima u salonima  
 • Upoznavanje sa proizvodima i instrumentima koji se koriste za tretman nadogradnje trepavica
 • Debljine, dužine i oblici ekstenzija trepavica i kako ih koristiti 
 • Prepoznavanje oblika oka klijenta i prilagođavanje mapiranja trepavica (lash mapping)
 • Održavanje ekstenzija trepavica nakon tretmana – korekcija i pranje trepavica
 • Marketing na društvenim mrežama

Praktični deo – rad na modelu 

 • Pravilno upravljanje pincetama, upoznavanje sa lepkom i lepljenje ekstenzija na veštačkom modelu
 • Priprema prostora za rad
 • Priprema modela (klijenta) za tretman nadogradnje trepavica
 • Pravilno postavljanje traka za izolaciju donjih trepavica 
 • Pravljenje lash mapping-a u odnosu na modelov oblik očiju
 • Doterivanje položaja gornjih kapaka
 • Rad na modelu 
 • Korekcija
Rad studenta sa bazne obuke za nodogradju trepavica - tehnika 1 na 1

Rad studenta sa bazne obuke za nadogradnju trepavica

Da li je na obuku potrebno poneti nešto od materijala 

Sav materijal za rad tokom obuke je obezbeđen. Upoznaćete se sa više različitih vrsta pinceta za nadogradnju i izolaciju trepavica, kako biste sami mogli da steknete utisak, koja Vam zakrivljenost nogice ili težina odgovara. 

Na Vama je jedino da nadjete modela. Bitno je da model bude strpljiv i odvoji vreme, jer bez modela ne možemo da održati kvalitetnu obuku!

Kada ste spremni za rad sa klijentima i naplaćivanje usluga

Nakon bilo koje bazne obuke, kod bilo kog edukatora na svetu, trebalo bi da ste osposobljeni za samostalan rad, ali niste odmah osposobljeni i za rad sa klijentima i naplaćivanje usluga, jer ta dva su nešto potpuno različito.

 Osposobljavanje za samostalan rad podrazumeva da znate da uradite tehniku koju ste prethodno naučili na obuci, korak po korak, od početka do kraja, bez preskakanja i žurbe. Što znači da možete da uradite dobar set noktiju, trepavica ili šta god da ste učili na obuci, ali za 7, 8, 10 ili mnogo više sati. A optimalno vreme za salonski set noktiju ili trepavica je oko 2 sata. Ovo govori da Vam fale još samo brzina i rutina da biste postali kompletan profesionalac. Brzina i rutina stiču se vežbom sa kojom treba početi odmah nakon završene obuke (moja preporuka je početi nakon dan ili dva posle obuke, kada je znanje još uvek sveže). 

 Rad na klijentima i naplaćivanje usluga podrazumeva sve gore navedeno kao celinu – znanje, brzinu i rutinu. Jer ni jedan klijent neće sedeti ili ležati 6, 9 ili 10 sati da mu se odradi kvalitetan set noktiju ili trepavica i da na kraju to i plati! Ne biste ni Vi, zar ne?! Za naplaćivanje usluga i rad sa klijentima, spremni ste nakon nekog vremena primenjivanja u praksi, svega naučenog na obuci. Ali vreme za koje ćete biti spremni, zavisi direktno od vas, tj. vremena koje ste proveli vežbajući.  Znanje dobijeno na edukaciji je ogromno i kompleksno, pa je moja topla preporuka da nakon svake završene obuke krenete sa treningom naučenog, što je pre moguce, jer u suprotnom se moze desiti da zaboravite neke sitne detalje, koji su itekao bitni u ovom poslu i necete moci da postignete maksimalan efekat u izradi trepavica ili noktiju. 

Neki polaznici mogu započeti rad sa klijentima i naplaćivanje svojih usluga nakon 10 dana vežbanja, neki nakon mesec, a neki nakon 2 meseca. To je individualno i zavisi samo od Vas!

Kada bi edukacije bile koncipirane tako da dolazite svaki dan, dok ne postignete optimalno vreme rada, jednog salonskog seta, niko Vam ne bi mogao sa garancijom mogao reći vreme završetka, jer se vreme za sticanje brzine i routine ne može proceniti sa garancijom. Osim toga, takve obuke bi bile preskupe i nikada ne biste znali koliko će Vas tačno koštati i bilo bi potpuno neisplativo pohađati ih.

S obzirom da sam dugo u ovom poslu, znam mnogo primera koji su zbog toga, što nisu poslušali savete svojih edukatora, odustali od posla. Pa je ispalo da su bacili i novac i vreme, a kako ove obuke nisu jeftine, ne smete sebi dozvoliti da se to desi. Takođe se jako često dešava da učenici okrive svoje edukatore zbog loših rezultata, ali ako pročitate ovaj tekst, biće vam jasnije da je u većini slučajeva istina savim drugačija. Jer i nama najmanje ide u prilog loša reklama. Naravno, uvek postoje oni koje se jednostavno ne pronađu u ovom poslu, pa odustanu, ali je takvih manje.

Na kraju svake obuke za nadogradnju trepavica, dobijate i sretifikat, kao dokaz o završenoj obuci.

Dodela sertifikata nakon završene obuke za nadogradnju trepavica.

Dodela sertifikata nakon završene obuke za nadogradnju trepavica.

Zato, odmah nakon obuke počnite da VEŽBATE, primenjujući sve što ste na obuci naučili, jer je to jedini način do uspešne karijere. I naravno, konsultacije sa edukatorima kod kojih ste bili i slanje slika radova. Opet ponavljam, VEŽBA i samo VEŽBA, jer Vam nikakav sertifikat ne znači ako ne pokažete znanje u praksi!