Kome je namenjena bazna obuka 

Bazna obuka za nokte namenjena pre svega početnicima i nije potrebno nikakvo predznanje. Ali je mogu pohađati i svi oni koji žele da unaprede svoje znanje iz bilo kog razloga. Zbog nesigurnosti, jer na prethodnoj baznoj obuci nisu dobili dovoljno informacija ili nisu usvojili dovljno znanja, tehničari koji su samostalno počeli, pa im je potrebna kvalitetna podloga, oni tehničari koji su već imali iskustva u ovom poslu, ali pravili duže pauze ili oni koji nisu odlazili ni na kakva usavršavanja i sada žele da unaprede svoje znanje upoznavanjem sa najnovijim trendovima, tehnikama, alatima i materijalima. 

Jednostavno, ova obuka je za sve one koji imaju želju i ambiciju da se profesionalno bave ovim poslom! 

Cena i vreme trajanja individualne bazne obuke za nokte

Cena obuke je 420e u dinarskoj protivvrednosti. Trajanje bazne obuke za nokte je 3 vezana dana, po 6 sati dnevno po programu. Ali trajanje nije striktno ograničeno na 6 sati i zavisno od potreba polaznika ostaje se i duže, jer je cilj obuke preći celo gradivo i pojasniti sve korake do najsitnijih detalja. Zbog kvaliteta prenošenja i usvajanja znanja i ova, kao i sve moje obuke su individualnog tipa. To znači da je svo vreme trajanja posvećeno samo jednom studentu, što pruža priliku za kvalitetnije učenje, fokusiranje i prilagođavanje na individulane potrebe što doprinosi efikasnijem ličnom razvoju. 

 Važno je napomenuti da svaki student koji završi, bilo koju od mojih obuka, dobija podršku u daljem radu. To znači da ćemo ostati u kontaktu, kako bi Vam ocenjivala radove koje mi budete slali nakon završene obuke, odgovarala na pitanja koja imaju veze sa tehnikom, materijalima i svime sto smo prošli na edukaciji.

  Šta ćete naučiti na obuci

Program je napravljen tako da se pređe kompletno osnovno gradivo, kako bi polaznik bio osposobljen za samostalan rad. Obuka sadrži teorijski i praktični deo, odnosno rad na modelu. S obzirom da su obuke individualne, sav fokus je samo na Vama, pa gradivo prolazimo polako i detaljno, kako biste ispratili i naučili svaki korak do detalja.

 Maksimalno strpljenje i smirenost su ključ uspeha.

Obuka za nokte - Rad studenta u toku obuke - savršen

Rad studenta u toku obuke – savršen „C“ luk

     

Teorijski deo

 • Zaštita na radu – pravilno sedenje, zaštita od alergija, održavanje i dezinfikovanje radnog prostora
 • Pravilna dezinfekcija i sterilizacija instrumenata – koji sterilizator i tečnosti za dezinfekciju koristiti
 • Građa i funkcija nokta – kako funkcioniše rast nokta, od čega se sastoji
 • Bolesti i stanja noktiju 
 • Upoznavanje sa materijalom, instrumentima i aparatima potrebnim za rad  – gelovi, boje, završni sjajevi, makazce za zanoktice, nastavci za frezu
 • Psihologija rada sa klijentima
 • Marketig na društvenim mrežama 
 • Pravila slikanja noktiju da bi do izražaja došao odsjaj (blik) kao pokazatelj forme

      Praktični deo – rad na modelu

 • Pravilna priprema prirodnog nokta – korišćenje prave granulacije turpija, tečnosti za nokatnu ploču, nanošenje baze
 • Tehnika turpijanja po autorskom principu rada
 • Obrada i poliranje zanoktica instrumentima i frezom – aparatni manikir
 • Izlivanje noktiju na šablonima – salonska kocka i badem
 • Ukrajanje i pravilna postavka šablona za salonsku kocku i badem
 • Pinčovanje i luk noktiju 
 • Apliciranje gela – gradja noktiju gelom
 • Turpijanje oblika salonske kocke i badema
 • Pravilno mazanje boje pod kutikulu
 • Crtani french 
 • Aplikacija i ravnanje nokta sa završnim gelom za sjaj ili mat
 • Ojačanje priridnih noktiju gelom
 • Korekcija noktiju keramičkim i karbidnim nastavcima
Student na slici radi aparatni manikir frezom na baznoj obuci za nokte.

Student na slici radi aparatni manikir frezom na baznoj obuci za nokte.

Šta je potrebno poneti na obuku za nokte

Sav materijal za rad tokom obuke je obezbeđen. Imaćete priliku da upoznate i probate razlčite vrste materijala i da odmah steknete osećaj koja Vam konzistencija gela najviše odgovara, koja dužina makazica godi Vašoj ruci, vrsta i oblik turpije kojom najlakše radite i još mnogo zanimljivih detalja koje ćete saznati i naučiti tokom obuke.

Ako ste kojim slučajem već kupili neki materijal, slobodno ga ponesite sa sobom, pa ga možemo zajedno isprobati! 

Na Vama je jedino da nađete modela. To moze biti jedna osoba za sva tri dana, dve raspoređene po danima ili tri za svaki dan po jedna. Broj modela ne igra preveliku ulogu, samo je bitno da se model ili modeli pronađu, budu strpljivi i odvoje vreme, jer bez njih ne možemo da održimo obuku!

Za naprednije obuke modeliranja noktiju, model možete biti Vi sami sebi, jer se za takve vrste edukacija podrazumeva da radite ovaj posao već neko vreme i da Vam nije strano da nokte možete raditi sami sebi. 

Završni rad studenta sa bazne obuke za nokte. Na slici su prikazani izliveni nokti, badem u crvenoj boji i kocka sa crtanim frenchom.

Završni rad studenta sa bazne obuke za nokte

Kada ste spremni za rad sa klijentima i naplaćivanje usluga

Nakon bilo koje bazne obuke, kod bilo kog edukatora na svetu, trebalo bi da ste osposobljeni za samostalan rad, ali niste odmah osposobljeni i za rad sa klijentima i naplaćivanje usluga, jer ta dva su nešto potpuno različito.

 Osposobljavanje za samostalan rad podrazumeva da znate da uradite tehniku koju ste prethodno naučili na obuci, korak po korak, od početka do kraja, bez preskakanja i žurbe. Što znači da možete da uradite dobar set noktiju, trepavica ili šta god da ste učili na obuci, ali za 7, 8, 10 ili mnogo više sati. A optimalno vreme za salonski set noktiju ili trepavica je oko 2 sata. Ovo govori da Vam fale još samo brzina i rutina da biste postali kompletan profesionalac. Brzina i rutina stiču se vežbom sa kojom treba početi odmah nakon završene obuke (moja preporuka je početi nakon dan ili dva posle obuke, kada je znanje još uvek sveže). 

 Rad na klijentima i naplaćivanje usluga podrazumeva sve gore navedeno kao celinu – znanje, brzinu i rutinu. Jer ni jedan klijent neće sedeti ili ležati 6, 9 ili 10 sati da mu se odradi kvalitetan set noktiju ili trepavica i da na kraju to i plati! Ne biste ni Vi, zar ne?! Za naplaćivanje usluga i rad sa klijentima, spremni ste nakon nekog vremena primenjivanja u praksi, svega naučenog na obuci. Ali vreme za koje ćete biti spremni, zavisi direktno od vas, tj. vremena koje ste proveli vežbajući.  Znanje dobijeno na edukaciji je ogromno i kompleksno, pa je moja topla preporuka da nakon svake završene obuke krenete sa treningom naučenog, što je pre moguce, jer u suprotnom se moze desiti da zaboravite neke sitne detalje, koji su itekao bitni u ovom poslu i necete moci da postignete maksimalan efekat u izradi trepavica ili noktiju. 

Neki polaznici mogu započeti rad sa klijentima i naplaćivanje svojih usluga nakon 10 dana vežbanja, neki nakon mesec, a neki nakon 2 meseca. To je individualno i zavisi samo od Vas! 

Kada bi edukacije bile koncipirane tako da dolazite svaki dan, dok ne postignete optimalno vreme rada, jednog salonskog seta, niko Vam ne bi mogao sa garancijom mogao reći vreme završetka, jer se vreme za sticanje brzine i routine ne može proceniti sa garancijom. Osim toga, takve obuke bi bile preskupe i nikada ne biste znali koliko će Vas tačno koštati i bilo bi potpuno neisplativo pohađati ih.

S obzirom da sam dugo u ovom poslu, znam mnogo primera koji su zbog toga, što nisu poslušali savete svojih edukatora, odustali od posla. Pa je ispalo da su bacili i novac i vreme, a kako ove obuke nisu jeftine, ne smete sebi dozvoliti da se to desi. Takođe se jako često dešava da učenici okrive svoje edukatore zbog loših rezultata, ali ako pročitate ovaj tekst, biće vam jasnije da je u većini slučajeva istina savim drugačija. Jer i nama najmanje ide u prilog loša reklama. Naravno, uvek postoje oni koje se jednostavno ne pronađu u ovom poslu, pa odustanu, ali je takvih manje.

Zato, odmah nakon obuke počnite da VEŽBATE, primenjujući sve što ste na obuci naučili, jer je to jedini način do uspešne karijere. I naravno, konsultacije sa edukatorima kod kojih ste bili i slanje slika radova.

Opet ponavljam, VEŽBA i samo VEŽBA, jer Vam nikakav sertifikat ne znači ako ne pokažete znanje u praksi!

Dodela sertifikata nakon završene bazne obuke za nadogradnju noktiju.

Dodela sertifikata nakon završene obuke za nadogradnju noktiju

Na kraju svake obuke za nadogradnju noktiju, dobijate sretifikat, kao dokaz o završenoj obuci.